Vaaliteemamme jatkuu.

 

Lähestyvien kunnallisvaalien johdosta on paikallaan paneutua oikeaoppiseen ja selkeään vastaustekniikkaan.

 

- Herra Suuri ja Kunnianarvoisa Kunnallisvaaliehdokas, Konsta Aapeli Kankkunen, kannatatteko Te minkkitarhauksen lopettamista Suomessa?

- En kannata sen vastustamista, mutten myöskään erityisen voimakkaasti vastusta sen kannattamista.

- Kantanne on siis sangen neutraali?

- Enhän minä niin sanonut.

- No, tulkitsin sen tuota käytännössä tarkoittavan.

- Tulkitsit ja tulkitsit. Sanoja ja aatteitahan te yrititte panna suuhuni väittämällä minun kannattavan neutraalia näkökantaa ja näin ollen ikään kuin jättäisin auki mahdollisuuden noiden poloisten luontokappaleiden valjastamisen markkinatalouden pikku vetureiksi.

- Sanamuodoistanne päätellen, tulisiko minun ymmärtää, että Te kuitenkin sitten vastustatte minkkitarhausta?

- Taas toimittaja panee sanoja suuhuni ja yrittää istuttaa ajatuksia päähäni. Alan tässä hiljalleen ihmetellä, että minkä vuoksi te edes vaivauduitte tulemaan tänne minigolf-radalle minua haastattelemaan, kun näyttää ilmeiseltä, että se on teille aivan se ja sama, mitä minä teille sanon. Ajan säästämiseksi olisitte voineet toimituksenne kahvitunnilla sepitellä keskenänne mieleisenne vastaukset! Sivumennen sanoen, jos niin olisitte toimineet, olisin kylläkin käynnistänyt oikeusjutun teitä vastaan, vaikkei sen käynnistäminen nytkään enää kovin kaukana ole, ellei tuo minun tahallinen vääristely ja sepittelynne lopu justiinsa tähän.

- No, otetaanpa sitten seuraava kysymys…

- Eipäs otetakaan! Toimittaja yrittää nyt vain näemmä päästä pälkähästä. Juuri kun olitte ymmärtämässä vastaustani, te haluattekin ottaa seuraavan kysymyksen. Ilmeisesti vastaukseni ei olisi sopiva lehtenne linjaan nähden? Muka sitoutumaton lehti sumutatte olevanne. Ja hah, sanon minä! Poliittista ajojahtia minua kohtaan osoitatte heti ensimmäisestä kysymyksestänne lähtien!

- No, toki Te saatte vastata ensimmäiseenkin kysymykseen vielä jos haluatte täsmentää vastaustanne.

- Seuraavan kerran täsmennän tätä asiaa naftaliinista mahdollisesti kaivamalleni Karpolle! Teemme vielä komean jutun tästä poliittisesta ajojahdistanne! Ohjelma näytetään sopivasti juuri ennen vaaleja, jolloin saan rutkasti empatiapisteitä ja läpipääsyni on käytännöllisesti katsoen varma asia! Voitte olla siitä varma, että päästyäni kuntani edustajaksi, tulen tekemään kaikkeni, jotta lehteänne kurjuus koittaisi!

- Suunnattomat kiitokset haastattelusta, Herra Suuri ja Kunnianarvoisa Kunnallisvaaliehdokas.

- Kiitos teillekin ja hyvää päivänjatkoa.

- Hyvää päivänjatkoa teillekin.

Jostakin syystä lehtemme hyvissä ajoin käynnistämä vaaliteema päätetään lopettaa tähän juttuun.