Olen nyt päättänyt tulla kaapista ulos ja myöntää olennaisen ja väistämättömän, elämääni merkittävästi vaikuttavan tosiasian.

Olen juuriltani iiläinen.

Senpä vuoksi haluan tuoda tuota kotipitäjääni sen verran esille, jotta kaikki huomaisivat miten aikaansaavia ja merkittäviä muuttujia niin USA:n historiassa, elokuvateollisuudessa, maailmanhistoriassa, kuin myös meneillään olevien jääkiekon SM-liigan pudotuspelien kannalta iiläiset ovat olleet ja ovat.

Tästä se lähtee: http://fi.wikipedia.org/wiki/Aileen_Wuornos

"Wuornoksen sukua Suomessa on ollut mm. Iin Olhavassa".

Näyttelijä Charlize Theron nappasi Wuornoksesta kertovassa elokuvassa vuodelta 2003 (Monster - Aileen Wuornos) pääosa-Oscarin. Ilman iiläisiä sukujuuria omaavaa naista tätä elokuvahistoriallisesti merkittävää tapahtumaa - ainakin Theronille - ei varmaankaan olisi tapahtunut.

Katsaus iiläisittäin maailmanhistorian merkkihenkilöön: http://fi.wikipedia.org/wiki/Fanni_Luukkonen

"Luukkonen vieraili natsi-Saksan diktaattori Adolf Hitlerin päämajassa 19.5 1943 ja sai Hitleriltä Kotka-ritarikunnan ristin "bolsevismia vastaan käydystä  taistelusta". Luukkonen oli ainoa ei-saksalainen nainen, jolle tämä merkki annettiin. Luukkonen haudattiin Iihin sukuhautaan."

Kyllähän tuo Fanni on Iissä jo kuutisenkymmentä vuotta maallista tomumajaansa pitänyt, joten kyllä hänet kelpaa iiläiseksi laskea. Ruotsalaisethan olisivat omineet hänet hänet omakseen jo paljon vähemmästäkin.

Ja Kärppien mahdollisen ensi kauden Mestareiden liigaan pääsyn kannalta ovat iiläiset sankoin joukoin estämässä tuon Kärppien unelman toteutumista:

http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?ottelu=32013&versio=raportti

"- Ollaan kopissa tyytyväisiä, että tultiin vielä lopussa. Sarja jatkuu! Selvää on, että  kilokalorit kuluvat, ja meillä on enemmän pelejä takana kuin Kärpillä, mutta pitää nyt  syödä tukevasti. Ja otetaan sitten vaikka evääksi rieskoja ja Iin maivoja, Ilveksen  päävalmentaja Sakari Pietilä virnuili".

Eli sarjamurhaajan sukujuuret, Aatun harvinaislaatuisesti palkitsema kaveri ja maivat. Kyllä tässä kelpaa iiläisen rintaa röyhistää.