Olen saanut salaisista lähteistäni kuulla, että Suomen perustuslakiin ollaan tekemässä muutoksia. Varsinaisista muutoksista ei sinänsä ole kyse, vaan tarkoituksena on vain aiempien aikomusten mukaisesti selventää lainsäädäntötekstiä kansantajuisemmaksi. Sisäpiiristä saamieni tietojen mukaan, paljastan nyt muutamia perustuslain hallituksen esityksen uusia kansantajuiseksi ja oulun murteelle käännettyjä lakipykäliä:

1.1 § "Suomi on täysivaltainen tasavalta."
"Suomi on Euroopan Unionin alamaiseksi alistunu perseennuolija, eikä me ennää päätetä juuri muusta ku kansanevustajien palakankorotuksista, vaa mitäpä tuo haittaa, telekkarista tullee joka ilta iha kelepo ohojelmaa ja netistäkkää ei sivut heti enslukemalla keske lopu."

1.3 § "Suomi osallistuu kansainväliseen yhteistyöhön rauhan ja ihmisoikeuksien turvaamiseksi sekä yhteiskunnan kehittämiseksi."
"Suomi sottii sielä misä isommat käskee. Hirtetään kaike maailma sattamit, sillä tavalla sitä yhteiskuntaa kehitettää. Eipä meitä huvittas iha joka helekuti asijaa sotkeutua, vaan pakkoha se o, jotta saahaa ees jotaki imakopisteitä, eikä kaikki jää Räikköse ja Arja Saijommaa varraa. Ottawa sopimuksee ei kuitenkaa liitytä ees leikillää, meilä o miinoja täälä niin palijo piilotallesa, että ku sota syttyy, ni ei semmosta länttiä maastosta löyvy, että ees kusella tohtis käyvä, ilima, että miinottas vehkeesä"

2.1 § "Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta."
"Valtiovalta Suomesa kuuluu EU:lle, pörssikursseille ja kaikenlaisille kansanevustajien liepeilä pyörivile perskärpäsille."

4 § "Suomen alue on jakamaton. Valtakunnan rajoja ei voida muuttaa ilman eduskunnan suostumusta."
"Suome alue on koskemato, mitä ny nuo ryssät tuola yläilimoissa hivottellee aina välilä ja mikäli ne päättää hyökätä, ni kannattaa vaa tarijota iliman turhaa äkseeraamista keksiä, pullaa ja tervetulokahavit. Rössypottuaki saa tarijota. Ei me sitä sottaa kuitenkaa voitettas, valitaan se pienimmä riesan tie. Sitä paitti sitte varmaa päästäs meleko vilikkaasti erroo pakkoruottista."

6.1 § "Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä."
"Ihimiset on teoriasa yhenvertasia lai eesä, mutta osa kurijakkeista sitte jätetäänki lain taakse, ulottumattommii. Se vaan kuulostaa niin pirun hienolta tällane julistus, ni jätetää se tähä uuteenki versijjoo loppusannoiksi: Ihimiset o yhenvertasia lai eesä."

6.2 § "Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella."
"Ämmiä, nuoria, vanahoja tai keski-ikäsiä, neekereitä tai muita karvakäsiä, homoja, lespoja, hihhuleita, vääräsä olevia, eikä muitakkaa, vaikka kui vituttasivat, ei saa potkia sanallisesti eikä fyysisestikkää. Haukiputtaalaisia tietenki saa - ja tavattaesa suorastaa pittääki aina vähä hujjauttaa - haukiputtaalaisuus ku onki se hyväksyttävä peruste - mutta muute jos ei kovi riekuttas kirveitte ja muitte tappovehkeitte kans iliman kovi hyviä syitä. Jos ruottalaisia ei syryji, ni siitä sakotettaa."

7.2 § "Ketään ei saa tuomita kuolemaan, kiduttaa eikä muutoinkaan kohdella ihmisarvoa loukkaavasti."
"Palakintomatkat Baktattii on kiellettyjä ja Lauri Tähkän tuotanno soittamine ja esittämine on ehottomasti kiellettyä tai muute joutuu kivuttaja ite kattomaa paikanpäällä seuraavan kaue kaikki maholliset Veikkausliika-pelit."

124 § "Julkinen hallintotehtävä voidaan antaa muulle kuin viranomaiselle... merkittävää julkisen vallan käyttöä sisältäviä tehtäviä voidaan kuitenkin antaa vain viranomaiselle."
"Nyt kun Korkei oikeus on päättäny, että kaikemmoiset parkkivirmat ei saa ennää sakotella, tai saaha ne sakotella, mutta maksaa niitä sakkoja ei tartte, ni ei muuta ku laittakaa se auto vaikka ruuhka-aikaa Mannerheimintielle poikittai, ostakaa popcornit ja istukaa evuskuntatalon portaila ja kattokaa mitä tapahtuu!"

Terveisin, perustuslakivaliokunta